BRINGER BARNA I
BYDELEN SAMMEN

– Det blir spennende å se om det kommer noen i dag, sier Maria Hofset. 

Ute skinner sola, og Maria lurer på om det uvanlig fine vårværet kan føre til at få dukker opp i dag. Hun og Vigdis Skauvik Rian er på plass i det nye biblioteket i Lademoen bydel, som ligger litt øst for Trondheim sentrum. Begge er frivillige i Redd Barna og har vært med å planlegge og arrangere månedlige aktiviteter for barnefamilier på biblioteket siden høsten 2023. 

– Jeg synes det er veldig artig å være frivillig, og jeg gleder meg hver gang. Etter aktivitetene er det nesten som å ha vært på fest, sier Maria og ler. 

Tove Hellem, Maria Hofset, Liss Hege Syrstad og Vigdis Skauvik Rian er de frivillige som arrangerer aktiviteten. Foto.

Tove Hellem, Maria Hofset, Liss Hege Syrstad og Vigdis Skauvik Rien er frivillige i Redd Barna. Hver måned arrangerer de aktiviteter for barnefamilier på Lademoen.

Tove Hellem, Maria Hofset, Liss Hege Syrstad og Vigdis Skauvik Rien er frivillige i Redd Barna. Hver måned arrangerer de aktiviteter for barnefamilier på Lademoen.

Det siste halvåret har de frivillige i Redd Barna stelt i stand mye moro for barna i denne bydelen. De har arrangert karneval med maskelaging og pinjata og laget lykter under mørketida for å bli venn med mørket. Baking har også stått på programmet, og det er noe barna virkelig liker, uavhengig av alder. 

– De største barna blir jo ressurspersoner for oss når de hjelper til med å kjevle ut kjeksdeigen for de minste, sier Maria. 

Påmalte steiner som barna har laget ligger utover bordet. Foto.

I dag er det derimot noe helt annet som venter barna. Vigdis har nemlig vært på steinjakt og har med seg en sekk full av store, runde steiner. Hun legger steinene, maling og hårete stoff utover bordene og gjør alt klart. 

Det fine vårværet viser seg å ikke sette noen stopper for besøket denne dagen. For snart strømmer det inn små og store som vil være med på aktivitetene. Barna sender lange blikk mot bordet med alt det rare på.  

– Hva skal vi lage i dag? spør de nærmest i kor.  

– I dag skal vi lage steintroll, svarer Vigdis.